Wat kost een energielabel aanvragen

Sinds 2008 is het verplicht om bij de oplevering, de verkoop en de verhuur van een woning een energielabel te tonen. Het kan dus zijn dat je een energielabel nodig hebt omdat het verplicht is, maar soms vinden mensen het ook zelf prettig om te weten hoe de status van de duurzaamheid van de woning is. In beide gevallen wil je natuurlijk graag weten hoe je een energielabel kunt aanvragen en wat de kosten zijn.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Het is verstandig om een energielabel aan te vragen bij een onafhankelijk, duurzaam en deskundig adviesbureau. Bijvoorbeeld bij DuraPLus. Binnen een paar stappen kun je hier snel en eenvoudig een energielabel aanvragen wat volledig voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Zij zijn deskundig en gecertificeerd en het energielabel wordt geregistreerd bij RvO. De eerste stap is om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen voor een energielabel. Zodra je de offerte hebt ontvangen en je gaat akkoord met de inhoud, kun je indien gewenst gelijk een afspraak inplannen. Binnen een week heb je dan meestal al je nieuwe energielabel in huis.

Geen verrassingen achteraf

Wat zijn de Energielabel aanvragen kosten? Dat weet je zodra je een vrijblijvende offerte hebt aangevraagd. De genoemde prijzen op de offerte zijn een all-in prijs. Dat betekent dat er geen verrassingen achteraf zijn. DuraPlus werkt niet met kleine lettertjes die aan het eind van de streep ineens zorgen voor een totaal andere prijs. DuraPlus verrast liever met service, kwaliteit en snelheid in plaats van een hogere prijs. De afgesproken prijs op de offerte is de prijs die je betaalt. Op de overzichtelijke website kun je verschillende prijsindicaties zien, voor bijvoorbeeld  een energielabel voor een studio, appartement, eengezinswoning of vrijstaande woning.  Natuurlijk speelt de oppervlakte van de woning en andere zaken zoals het bouwjaar ook een rol. Door de vragen te beantwoorden en je gegevens in te vullen, kan er een passende offerte aangemaakt worden.

Oud energielabel vervangen

Soms hebben mensen al een energielabel van een aantal jaar terug. Dan nog kan het verstandig zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Het is namelijk aantrekkelijk voor de woningwaarde om een oud energielabel te vervangen door een nieuw en beter energielabel. Daarbij zijn een aantal jaar geleden de normen waarop de energie labels waren gebaseerd aangepast. Geen energielabel hebben is geen optie, dit zorgt voor problemen bij de overdracht die gepaard gaan met flinke boetes.