Het slaapgedrag van je baby monitoren met behulp van een smart bed

Beddenwinkel Oldenzaal

Tegenwoordig bestaan er smart tv’s, smartwatches, smart gordijnen en smart babyfoons. Wat er nu nieuw is, zijn smart bedden. Die kun je vinden in beddenzaak Hengelo. Dit zijn slimme bedden die jouw slaapgedrag vastleggen door middel van het verzamelen van gegevens. Een baby is nog erg gevoelig in tegenstelling tot een volwassene. Bij hen kan het sneller voorkomen dat iets dus niet in orde is. Met behulp van een smart bed kun je altijd in de gaten houden hoe het gaat met de ademhaling en hartslag van de baby. Dit gaat dus een stapje hoger dan een babyfoon, waar je alleen kan horen en zien wat de baby doet.

Gebruik maken van een slim matras

Met behulp van een slim matras hoef je niet meer wakker te liggen om je continu zorgen te maken over je pasgeboren baby. De overbezorgdheid is begrijpelijk, maar zeker niet gezond. Door je baby te monitoren, zul je worden gewaarschuwd als er iets aan de hand is. Je hoeft dus niet steeds wakker te worden om te kijken hoe het gaat. Zo kun jij als ouder ook gewoon door blijven slapen zonder zorgen. Er zijn verschillende soorten matrassen die de ademhaling en de beweging van de baby kunnen vastleggen. Soms kun je zelf het zuurstofniveau meten. Deze sensoren zullen je zeker helpen met geruststellen.

Wat doet een medische sensormat?

Er zijn verschillende soorten sensormatten die gebruikt kunnen worden als matras en ze hebben elk hun kenmerken. Het matras kan de kleinste bewegingen van de baby detecteren. Er gaat een alarm af als er langer dan 20 seconden geen sprake is van beweging. Ook als de ademhaling zakt, zal er een alarm afgaan. Baby’s die op hun buik slapen hebben een kleinere kans om te overleven wanneer ze net geboren zijn. Ook dit kan het bed detecteren. Verder zijn dit soort bedden vaak makkelijk te installeren en werken ze op batterijen. Tot slot slaap je als ouder natuurlijk beter als je weet dat het goed gaat met je baby.