Plissegordijnen Top Down

cirluna-logo

Cirluna heeft vier verschillende soorten plissegordijnen. Dit zijn de reguliere plissegordijnen en de Top Down gordijnen. Van beide bestaan twee modellen. Alle vier de modellen zijn voorzien van een koordbediening.

Spandraden

Van de standaard en Top Down modellen heb je een variant met spandraden en een zonder spandraden. Zowel de plissegordijnen Top Down als de standaard versie met spandraden is goed te gebruiken voor dakramen en klapramen. Het gordijn is dan gespannen waardoor het gordijn niet zal gaan wapperen. De plissegordijnen zonder spandraad worden vaak gebruikt bij rechte ramen die niet open kunnen of niet open worden gedaan.

Waarom Plissegordijnen Top Down?

Het grote voordeel van de Plissegordijnen Top Down is dat je zelf kunt kiezen op welke manier je de stofbanen open of dicht zet. Zo kun je er voor kiezen op welke manier de lichtinval in de kamer is, maar ook hoeveel er van buitenaf gezien kan worden als er mensen langslopen. Je hebt de sfeer en privacy dus helemaal zelf in de hand. De Top Down plissegordijnen zijn een ware trend wanneer je het hebt over raamdecoratie en maken de stijl in de desbetreffende kamer helemaal af! Zowel de kleur van de stof als van de profielen kunnen zelf gekozen worden. Voor de stof kan je een kleurenstaaltje aanvragen zodat je de kleuren ook thuis kunt zien. Dan weet je zeker of de plissegordijnen Top Down helemaal passen zoals jij het in gedachten hebt! Tot slot kan je de plissegordijnen speciaal laten samenstellen voor ramen die van kunststof zijn. Hiervoor worden speciale klemmen gebruikt waardoor ze perfect bevestigd kunnen worden.

Plissegordijnen of dupligordijnen?

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen de plissegordijnen en dupligordijnen. Het eerste belangrijke verschil is de zichtbaarheid van de optrekkoorden. Bij de dupligordijnen zijn ze namelijk onzichtbaar omdat ze door de stof heen lopen. Daarnaast helpen dupligordijnen bij klimaatbeheersing in huis. Ze houden in de winter de warmte in huis en in de zomer de warmte juist buiten!